Lihakuivatuskapp DX 500

Lihakuivatuskapid (dry agening) on tõusev trend Eesti toitlustuses. Kindlasti on paljud puutunud kokku kuivatuskapist serveeritud singiga, millest kliendile tema silme all imeõhukesi viilusid lõigatakse.
Liha kuivatamine säilituse eesmärgil on üks maailma vanimaid liha säilituse meetodeid. Suur lihakäntsakas riputatakse kappi, kus on täpselt reguleeritud temperatuur, täpne õhuniiskus ning optimaalne õhu kvaliteet, mis liigub etteantud  kiirusel.

Selise skapis pikemaaegselt rippuv liha saavutab vähehaaval sellise niiskuse sisalduse, mis toob välj aliha parimad maitsed ja tõelise aroomi. Lõpptulemust ei ole mitte kuidagi võimalik võrrelda tavalise toore lihaga isegi siis, kui kuivatatud liha ka kuumtöödelda. Tinglikult võib selliselt töödeldud lihast valmistatud steiki "lihade kuningaks".

Liha kvaliteet sõltub väga palju kapist, milles teda valmistatakse.
Mei evalikusse kuuluvad nii väiksemat mõõtu DX500 kui veidi suuremad DX1000 kapid aga ka näiteks tellimise peale kliendi mõõtudega tehtavad kapid.

DX 500 kapi temperatuur on reguleeritav vahemikus 0 ... 25 kraadi. Temperatuuri täpsus on 0,1 kraadi.
Niiskus on reguleeritav 60 - 90% vahemikus
Mahutab kuni 20 kg liha
 

Tehniline info

Tootekood:dx500
Mõõdud:600 x 601 x 900 mm
Elekter:230/50/1 1 kW

Küsi hinda