Lihakuivatuskapp DX 500

Tehnilised andmed

Mõõdud (s)

Elekter (s)

TootekoodS-KU-DRY-DX0500

Detailne kirjeldus

Lihakuivatuskapid (dry agening) on tõusev trend Eesti toitlustuses.
Kindlasti on paljud puutunud kokku kuivatuskapist serveeritud singiga,
millest kliendile tema silme all imeõhukesi viilusid lõigatakse.
Liha kuivatamine säilituse eesmärgil on üks maailma vanimaid liha
säilituse meetodeid. Suur lihakäntsakas riputatakse kappi,
kus on täpselt reguleeritud temperatuur, täpne õhuniiskus ning optimaalne
õhu kvaliteet, mis liigub etteantud kiirusel.
Sellises kapis pikemaaegselt rippuv liha saavutab vähehaaval sellise
niiskuse sisalduse, mis toob välja liha parimad maitsed ja tõelise aroomi.
Lõpptulemust ei ole mitte kuidagi võimalik võrrelda tavalise toore lihaga
isegi siis, kui kuivatatud liha ka kuumtöödelda. Tinglikult võib selliselt
töödeldud lihast valmistatud steiki “lihade kuningaks”.
Liha kvaliteet sõltub väga palju kapist, milles teda valmistatakse.
Meie valikusse kuuluvad nii väiksemat mõõtu DX500 kui veidi suuremad DX1000
kapid aga ka näiteks tellimise peale kliendi mõõtudega tehtavad kapid.
DX 500 kapi temperatuur on reguleeritav vahemikus 0 … 25 kraadi.
Temperatuuri täpsus on 0,1 kraadi.
Niiskus on reguleeritav 60 – 90% vahemikus
Mahutab kuni 20 kg liha
Komplekti kuulub 1 riiul ja 1 põhjariiul