Lihakuivatuskapp DX 1000

Tehnilised andmed

Mõõdud (s)

Elekter (s)

TootekoodS-KU-DRY-DX1000

Detailne kirjeldus

Lihakuivatuskapid (dry agening) on tõusev trend Eesti toitlustuses.
Kindlasti on paljud puutunud kokku kuivatuskapist serveeritud singiga,
millest kliendile tema silme all imeõhukesi viilusid lõigatakse.
Komplektsi on üks riputustoru , kandevõimega kuni 80 kg .

Liha kuivatamine säilituse eesmärgil on üks maailma vanimaid liha säilituse meetodeid.
Suur lihakäntsakas riputatakse kappi, kus on täpselt reguleeritud temperatuur,
täpne õhuniiskus ning optimaalne õhu kvaliteet, mis liigub etteantud  kiirusel.
Selise skapis pikemaaegselt rippuv liha saavutab vähehaaval sellise niiskuse sisalduse,
mis toob välj aliha parimad maitsed ja tõelise aroomi. Lõpptulemust ei ole mitte
kuidagi võimalik võrrelda tavalise toore lihaga isegi siis, kui kuivatatud liha ka kuumtöödelda.
Tinglikult võib selliselt töödeldud lihast valmistatud steiki “lihade kuningaks”.
DX 1000 kapi temperatuur on reguleeritav vahemikus 0 … 25 kraadi. Temperatuuri täpsus on 0,1 kraadi.
Niiskus on reguleeritav 60 – 90% vahemikus, reguleerimise intervall 1%
Mahutab kuni 100 kg liha
Automaatve sulatus ja kondensaadi aurustumine.
Lihalaagerduskapil on kolmekordse ukse klaasiga uks ,et vältida klaasile kondensaat vee teket .