Pannid

Kvaliteetset panni on vaja nii igasse profi- kui ka kodukööki. Panni kvaliteedi määrab kindlasti vastupidavus aga sama palju kindlasti ka sihtotstarbeline sobivus. Meie valikus on erinevast materjalist ja pinnakattega, eri tüüpi, kuju, mõõtu, kaalu ja erineva käepidemega pannid. Nii praadimiseks, grillimiseks kui ka wokkimiseks, praemunade valmistamiseks ja pannkoogide küpsetamiseks. Lisaks tuleb panni valimisel kindlasti arvestada kasutatava pliidi tüübiga. Bestmark on mitmete tuntud ja kvaliteetsete pannide kaubamärkide maaletooja. Näiteks AMT World Best Pan, De Buyer, Matfer Bourgeat, Paderno, Pujadas ja Pintinox.

Üldjuhul sobivad kõik pannid kasutamiseks nii malmrauaga pliidil, tavalisel keraamilisel pliidil kui ka gaasipliidil. Kuid gaasipliidi puhul soovitame valida pigem paksema põhjaga panni, et panni põhi intensiivsel gaasileegil ei kõverduks. Induktsioonpliidil kasutamiseks sobivad ainult sellised pannid, mille põhjale saab tekkida magnetväli. Sobivust saategi kontrollida nii, et asetage magnet panni põhja vastu ning kui magnet haakub, siis pann suure tõenäosusega sobib induktsioonpliidile. Induktsioonpliidil töötavad tavaliselt kõik terasest, roostevaba terasest, ja malmist pannid. Alumiiniumpannide puhul on vajalik, et pannil oleks tootja poolt põhja alla paigaldatud spetsiaalne ketas.
Enimlevinud praepanni tüüp on teflon-tüüpi mittenakkuva kattega alumiiniumkorpusega pann.. Alumiinium on hea soojusjuht, mis tagab, et pann soojeneb kiiresti ja ühtlaselt. Ning mittenakkuv pinnakate tagab selle, et toit ei jääks panni põhjale kinni ning et panni oleks kergem puhastada. Kõrgemal temperatuuril nagu liha praadimiseks sobivad rohkem paksemapõhjalised pannid, ning madlamal temperatuuril toidu valmistamiseks on lihtsam kasutada õhemapõhalist. Mittenakkuva pinnaga panni puhul tuleb kasutada kas puidust või plastist töövahendeid, sest metallist töövahendid võivad panni pinda kahjustada ja nii väheneb panni kasutusaeg. Samuti on oluline teada, et kui mittenakkuv kiht juba panni pinnalt eralduma hakkab, peab panni uue vastu välja vahetama, sest katte all olev materjal ei pruugi olla sobilik toiduga kokkupuuteks. Kõikide meie poolt pakutavate pannide mittenakkuvad katted on PFOA-vabad.
Süsinikterasest ning malmist paksemad pannid on hea valik liha praadimiseks, sest nad taluvad hästi kuumust ja on niiöelda igavesed. Tasub arvestada, et kuna süsinikterasest pannidel ega malmpannidel ei ole pinnakatet, siis tuleb nad spetsiaalselt sisse töödelda ja pidevalt vastavalt hooldada (peale puhastamist õlitada), et nad muutuksid ise loomulikul teel mittenakkuvaks. Sellistele pannidele tekib aeg-ajalt ka roostet, aga see on loomulik protsess ja sellest vabanemiseks tuleb panni pind uuesti õlitada. Samuti peab vältima panni niiskeks jätmist.
Ilma pinnakatteta roostevaba terasest panni võib valida omale kööki siis, kui vajate igavesti kestvat lihtsat panni, mis ei kõverduks, ei roostetaks ja mida ei anna ära rikkuda. Arvestada tuleb aga sellega, toidu põhja külge kinni jäämise vältimiseks on vaja kasutada tavalisest rohkemalt toiduõli ning seda panni ei anna “sisse töödelda”.
Panni valikul soovitame kindlasti valida endale teile sobiva mugava käepidemega panni ning gaasipliidi puhul oleks parem kui käepide oleks võimalikult kuumakindel ja ei läheks tuliseks.
Juhime tähelepanu, et kõikidele Bestmarki valikus olevatele profipannidele ei sobi ebastandartse mõõdu või käepideme kuju tõttu peale pannikaas. Selle info leiate pannide tootekirjeldusest või soovitame küsida meie müügispetsialistidelt.