MAC Nakiri nuga 16,5cm

107,24 

3 laos

Tehnilised andmed

Mõõt (cm)

TootekoodI-TA-MAC-JU-65

Detailne kirjeldus

Mõlemalt poolt teritatud Usuba (tõlkes “õhuke tera”) serv on ideaalne enamiku puu- ja köögiviljade viilutamiseks ja tükeldamiseks. Sirge serv võimaldab teral kogu pikkuses puutuda lõikelauaga kokku, ilma et nuga kiiguks. Väärtuslik Jaapani KATSURAMUKI tehnika kasutamiseks, mille puhul saadakse köögiviljadest silindrikujulisi pikki õhukesi lehti. Kasutatakse sageli sushirestoranides, näiteks kurgi puhul, mille roheline osa on selle meetodi kasutamisel ühes tükis. Seejärel lõigatakse leht HOSOGHIRI tehnikas, st õhukeste ribade kujuliseks. Tera lai pind võimaldab viilutatud tooteid hõlpsasti potti või muudesse toiduvalmistamisnõudesse libistada. Noa suur tera, kuid kerge konstruktsioon, käepärane käepide ja suurepärane tasakaal on tegurid, mis võimaldavad noaga pikka aega töötada, ilma et käsi oleks koormatud.

See kööginuga on eriti soovitatav inimestele, kelle köögis domineerivad porgandid, kurgid, redised ja muud köögiviljakultuurid. Kuigi ta on peamiselt loodud köögivilja lõikamiseks, siis tegelikult saab seda mitmeotstarbelist nuga kasutada ka liha ja mereandide puhul. Seda nuga ei tohiks kasutada kõvade toiduainete raiumiseks, näiteks luude, külmutatud toiduainete jne tükeldamiseks.